• Er is geen video in het voorbeeldvenster van het programma.

• Video wordt vervormd weergegeven in het voorbeeldvenster van het programma.

• Programma start niet op, hetzelfde geldt voor afzonderlijke programmamodules.

Foutmeldingen zoals "Dit programma reageert niet", "Runtime fout" en dergelijke kunnen verschijnen na het opstarten.

• (Video Editor enkel) Toegevoegde overgangen ontbreken in de gemaakte video, hetzelfde geldt voor effecten.

Geëxporteerde video bevat uw ingevoerde video's en foto's, maar heeft geen overgangen die u hebt toegevoegd.

Meestal betekent een van die symptomen dat uw grafische adapter of de huidige stuurprogramma's de benodigde OpenGL-versie niet ondersteunen of er niet correct mee werken.

Eerst moet u de naam en de fabrikant van uw grafische kaart controleren.

Let op: sommige laptops zoals Sony VAIO, Toshiba, Dell, HP, Alienware en enz., kunnen aangepaste stuurprogramma's hebben.

Daarom zou u misschien de website van de fabrikant willen controleren als de bron van de nieuwste stuurprogramma's die beschikbaar zijn.

Voor alle andere gevallen kunt u het videokaart model in Apparaatbeheer controleren.

Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteert u Apparaatbeheer in het contextmenu, anders gaat u naar Windows Configuratiescherm - Systeem en beveiliging - Systeem.

U kunt ook op de Windows + R-toets drukken en 'devmgmt.msc' intypen.

Klikt u daarna op de optie Apparaatbeheer aan de linkerkant van het venster.

De naam van uw grafische kaart vindt u onder de categorie Beeldschermadapters.

Zodra u de naam van uw grafische kaart kent, kunt u naar geschikte stuurprogramma's zoeken.

U kunt ze op de website van een fabrikant vinden:

Gebruikt u het zoekvak of selectietools om de nieuwste stuurprogramma's voor uw kaart te vinden.

Al deze fabrikanten bieden ook hulpprogramma's voor het automatisch detecteren en downloaden van stuurprogramma's.

Nadat u de nieuwste stuurprogramma's hebt gedownload en geïnstalleerd, moet u mogelijk uw pc opnieuw opstarten.

Als u nog steeds dezelfde foutmelding ontvangt, ondersteunt uw grafische hardware waarschijnlijk de benodigde OpenGL-versie niet.

Toch kunt u onze software workaround proberen:

MERK OP: vanaf de versies Movavi Video Converter 17, Movavi Video Editor 12, Movavi Screen Capture 8 en Movavi Video Suite 16 kunt u deze software workaround rechtstreeks vanuit de instellingen van het programma toepassen.

Opent u daarvoor het menu Instellingen en kiest u Voorkeuren. Op het tabblad Algemeen vinkt u het vakje Gebruik softwarematige OpenGL-implementatie aan en klikt u op OK.

Als het programma start niet op en de update van stuurprogramma’s loste het probleem niet op:

Controleert u allereerst of u een 32-bits of een 64-bits besturingssysteem hebt.

Hoe erachter te komen welk besturingssysteem u hebt?

Als u een 32-bits besturingssysteem hebt, volgt u deze link.

Als u een 64-bits besturingssysteem hebt, volgt u deze link. Vergeet u niet om dit *.ZIP-archief uit te pakken.

Hoe een ZIP-archief uit te pakken?

Enkel als u een dergelijke optie in het menu Instellingen - Voorkeuren niet heeft, probeert u dan de volgende:

• Downloadt u en kopieert u alstublieft het volgende bestand: Link
  • Gaat u naar de software installatiemap door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma te klikken en Open bestandslocatie te selecteren.
  • Kopieert u het gedownloade bestand opensgl32.dll naar deze map.