• Er is geen video in het voorbeeldvenster van het programma.

• Video wordt vervormd weergegeven in het voorbeeldvenster van het programma.

• Programma start helemaal niet op, hetzelfde geldt voor afzonderlijke programmamodules.

Foutmeldingen zoals "Dit programma reageert niet", "Runtime fout" en dergelijke kunnen verschijnen na het opstarten.

• (Video Editor enkel) Toegevoegde overgangen ontbreken in de gemaakte video, hetzelfde geldt voor effecten.

Geëxporteerde video bevat uw ingevoerde video's en foto's, maar heeft geen overgangen die u hebt toegevoegd.

Meestal betekent een van die symptomen dat uw grafische adapter of de huidige stuurprogramma's de benodigde OpenGL-versie niet ondersteunen of er niet correct mee werken.

Eerst moet u de naam en de fabrikant van uw grafische kaart controleren.

Houdt u er rekening mee dat sommige laptops zoals Sony VAIO, Toshiba, Dell, HP, Alienware en enz., aangepaste stuurprogramma's kunnen hebben.

Daarom zou u misschien de website van de fabrikant willen controleren als de bron van de nieuwste stuurprogramma's die beschikbaar zijn.

Voor alle andere gevallen kunt u het videokaart model in Apparaatbeheer controleren.

Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Apparaatbeheer in het contextmenu, anders gaat u naar Windows Configuratiescherm - Systeem en beveiliging - Systeem.

U kunt ook op de Windows + R-toets drukken en 'devmgmt.msc' intypen.

Klikt u daarna op de optie Apparaatbeheer aan de linkerkant van het venster.

De naam van uw grafische kaart vindt u onder de categorie Beeldschermadapters.

Zodra u de naam van uw grafische kaart kent, kunt u naar geschikte stuurprogramma's zoeken.

U kunt ze op de website van een fabrikant vinden:

Gebruikt u het zoekvak of selectietools om de nieuwste stuurprogramma's voor uw kaart te vinden.

Al deze fabrikanten bieden ook hulpprogramma's voor het automatisch detecteren en downloaden van stuurprogramma's.

Nadat u de nieuwste stuurprogramma's hebt gedownload en geïnstalleerd, moet u mogelijk uw pc opnieuw opstarten.

Als u nog steeds dezelfde foutmelding ontvangt, ondersteunt uw grafische hardware waarschijnlijk de benodigde OpenGL-versie niet.

Toch kunt u onze software workaround proberen:

• Downloadt u en kopieert u alstublieft het volgende bestand: Link
  • Gaat u naar de software installatiemap door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma te klikken en 'Open bestandslocatie' te selecteren.
  • Kopieert u het gedownloade bestand opensgl32.dll naar deze map.

Als u niet zeker weet waar de installatiemap zich bevindt, kunt u één van de volgende koppelingen gebruiken om het programma automatisch bij te werken met een DLL-bestand:

Klik gewoon op de link en download het bestand, start het bestand op en klik op 'Uitpakken'.

Software zou daarna correct moeten opstarten en u zou alle effecten ervan kunnen gebruiken.

MERK OP: vanaf de versies Movavi Video Converter 17, Movavi Video Editor 12, Movavi Screen Capture 8 en Movavi Video Suite 16 kunt u deze software workaround rechtstreeks vanuit de instellingen van het programma toepassen.

Open daarvoor het menu Instellingen en kies Voorkeuren. Op het tabblad Algemeen vink het vakje ‘Gebruik softwarematige OpenGL-implementatie’ aan en klik op OK.