Het veranderen van de schermresolutie kan soms problemen met een programma interface veroorzaken.

De veel voorkomende symptomen zijn:

• De programma interface is te groot of past niet op het scherm;
  • De programma interface is te klein;
  • Opgenomen video komt niet overeen met het geselecteerde vastleggebied (Screen Capture enkel).

Om het probleem in Windows 7 op te lossen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Bureaublad en selecteer Schermresolutie;
  2. Selecteer "Tekst en andere items groter of kleiner maken";
  3. Selecteer "Laag – 100% (standaard)" en klik op Toepassen;
  4. Om wijzigingen op te slaan, start Windows opnieuw op door zich af te melden.

Om het probleem in Windows 10 op te lossen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Bureaublad en selecteer Beeldscherminstellingen;
  2. Sleep de schuif bij "De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen" naar 100%
  3. Klik op Toepassen;
  4. Om wijzigingen op te slaan, start Windows opnieuw op door zich af te melden.