1) Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een geluidverbeteringssoftware van derden, bijvoorbeeld Nahimic of Sonic Suite.

Om het probleem op te lossen, controleer de Windows taakbalk (rechtsonder op het scherm). Als daar een pictogram van de geluidverbeteringssoftware staat, klik er met de rechtermuisknop op en sluit dit programma.

Start Screen Capture opnieuw op en probeer audioapparaten (Systeemgeluid en Microfoon) in te schakelen.

2) Probeer de stuurprogramma's voor de geluidskaart van uw huidige geluidsapparaat bij te werken:

Instructies

3) Soms wordt het probleem veroorzaakt door het verschil in de instellingen voor de geluidskwaliteit in de Scherm Recorder en het systeem.

Klik met de rechtermuisknop op het luidspreker icoon en selecteer  ‘Afspeelapparaten’.

Probeer uw geluidsapparaat tijdelijk uit te schakelen.

Klik met de rechtermuisknop op uw huidige afspeelapparaat en selecteer Configureren.

Selecteer de optie ‘Stereo’.

Klik op de knop ‘Volgende’, nogmaals op de ‘Volgende’ en voltooi het configureren van het apparaat.

Klik met de rechtermuisknop op uw afspeelapparaat uit de lijst en selecteer ‘Eigenschappen’. Ga naar het tabblad Geavanceerd.

Kies de volgende instelling voor uw luidsprekers: 24 bit, 48000 Hz.

Vink alle opties aan onder 'Exclusieve modus'.

Klik op Toepassen en probeer de audio nogmaals op te nemen.