De conversie tijd hangt af van de hardwarecapaciteit, eigenschappen van het invoerbestand en de gekozen coderingsinstellingen.

Wanneer u een video van DVD converteert, hangt de tijd ook af van uw DVD-Rom.

Over het algemeen wordt de hoeveelheid gelijktijdige conversies bepaald door het aantal threads van uw processor.

De hoeveelheid threads in processor wordt bepaald door het aantal kernen – het is gelijk ofwel aan het aantal kernen ofwel aan het aantal kernen vermenigvuldigd met 2 (in bepaalde high-end Intel i5- en i7-processors).

De eenvoudigste manier om het aantal threads van uw processor te controleren, is om Taakbeheer te openen (druk op Ctrl + Shift + Esc of Ctrl + Alt + Del in Windows XP) en ga naar het tabblad Prestaties – de hoeveelheid grafieken van de processorbelasting is de hoeveelheid van threads, en dus het aantal bestanden dat u in één keer kunt converteren.

Er is echter ook een uitzondering op dit principe: als u een videobestand gecodeerd met H.264-codec converteert naar een ander formaat of een video converteert naar een indeling met H.264-codec, dan worden er 4 processor-threads gebruikt voor een dergelijke conversie.

Voorbeeld:
U hebt een Intel i5 4-kern processor of hoger waarbij elke kern 2 threads ondersteunt, dus in totaal 8 threads. U converteert 5 videobestanden - 4 van deze bestanden zijn AVI-video's gecodeerd met MPEG-4-codec en 1 bestand is een AVI-video gecodeerd met H.264-codec. Uitvoerformaat dat u selecteert, is WMV, dit formaat maakt geen gebruik van H.264-codec. 4 threads van uw processor worden gebruikt voor de conversie van 4 AVI-bestanden met MPEG-4-codec en de resterende 4 threads worden gebruikt enkel voor een conversie van het AVI-bestand met H.264-codec.