Wanneer een bestand is toegevoegd, kunt u de geschatte uitvoerbestandsgrootte definiëren door op de formaatwaarde te klikken.

1. Controleer de uitvoergrootte van het bestand in de tweede kolom van links.

2. Klik op de bestandsgrootte informatie om compressie opties te tonen.

Sleep daar de Grootte schuifregelaar naar de benodigde bestandsgrootte. Houd er rekening mee dat de kwaliteitswaarde eronder ook gaat veranderen.

3. Klik op Toepassen in het comprimeringsvak om de wijzigingen op te slaan.

4. Klik op Start om het gecomprimeerde bestand te verwerken.

Als u uw video's wilt e-mailen, houd er rekening mee dat de meeste mailservers het toevoegen van bestanden niet groter dan 25 Mb ondersteunen.

Tenzij u een zeer korte video hebt, raden we u aan een video niet te comprimeren tot 24-25 MB, omdat dit tot aanzienlijk kwaliteitsverlies kan leiden.

Hoewel het wijzigen van codecs kan leiden tot een aanzienlijke afname van de bestandsgrootte, is er nog steeds enige ruimte vereist, dus het is niet mogelijk om een 1-2 Gb bestand in minder dan 25 Mb te comprimeren zonder dat het wordt vervormd.

Daarom raden we aan om een bestand op YouTube of een andere sociale media te uploaden, of naar een cloud op te slaan – sommige e-mailsystemen staan zelfs een preview van bijgevoegde video's toe.