Over het algemeen verschijnt het bericht ‘Wordt geladen ...’ als het langer duurt voor het programma om bestanden weer te geven.

Dit kan gebeuren met een bestand uit onze media verzamelingen, met een project of een gestabiliseerde afbeelding.

Wanneer een project wordt geopend, worden de volgende acties uitgevoerd:

- elk mediabestand gebruikt in het project, wordt geopend;

- decodering van de bestanden;

Hoe meer bestanden zich op de tijdlijn bevinden, hoe langer het project worden gedecodeerd.

- het toevoegen van alle effecten, overgangen, titels, callouts, animatie en andere aanvullende elementen;

- een stream maken van alle geladen bestanden.

Het ‘Wordt geladen ...’ bericht betekent dat de video- en audiostreams worden gemaakt om alles in het voorbeeldvenster te kunnen tonen.

Als het programma blijft een project laden, kan dit het gevolg zijn van de bestandslocatie, problemen met het coderen van een bepaald bestand of het gebrek aan RAM.

Het eerste dat u moet proberen, is het controleren van de schijfactiviteit in Taakbeheer.

Druk op Ctrl + Alt + Del of Ctrl + Shift + Esc, selecteer Taakbeheer en ga naar het tabblad Processen.

Controleer of er de schijfactiviteit is gerelateerd aan Movavi Video Editor of Movavi Video Suite.

Als die er is, kost het gewoon meer tijd om alle bestanden tegelijkertijd te lezen en openen.

Als de schijfactiviteit en de CPU belasting aanwezig zijn, kunt u dan wachten totdat de bestanden zijn geladen.

Als het onmogelijk is om te wachten, kunt u ook proberen een deel van de bestanden te verwijderen.

Als er lange tijd geen schijfactiviteit aanwezig is, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Als het probleem blijft bestaan, probeer uw project in delen te splitsen.

Sla hiervoor een kopie van het projectbestand op als een back-up. Verwijder vervolgens het laatste deel van het project.

Eerst exporteer de resulterende video en daarna annuleer de aangebrachte wijzigingen in het project.

Verwijder vervolgens het deel dat u al hebt geëxporteerd en exporteer het resterende deel.

Wat kan het laden van het project beïnvloeden?

• De snelheid van het lezen van de bestanden is één van de bepalende factoren bij het laden van een project.

Als het bestand zich op een oude HDD of een memorystick bevindt, kan het langer duren. We raden daarom aan om een nieuwere harde schijf of een SSD te gebruiken, en niet een USB-stick of een extern apparaat.

Houd er ook rekening mee dat als de toegang tot mediabestanden wordt beëindigd (bijvoorbeeld, als u uw apparaat of een memorystick hebt losgekoppeld), zal het laden en het exporteren van het project onvermijdelijk mislukken.

We raden aan dergelijke situaties te vermijden.

• De RAM beperkingen.

Merk op: hoe hoger de bitrate van de bestanden is en hoe meer bestanden aan het project worden toegevoegd, hoe meer RAM nodig is om het project te verwerken.

32-bits systemen hebben een beperking van 4 Gb RAM. Daarom wilt u mogelijk de bestanden met een hogere bitsnelheid vooraf converteren.

Een voorbeeld van dergelijke bestanden is bestanden van een camcorder of iets soortgelijks.