1. Open het menu Start, klik met de rechtermuisknop op Mijn computer of (afhankelijk van je Windows-versie) Computer of Deze pc en kies Eigenschappen.
  2. Klik in het menu  Systeem op Apparaatbeheer voor een volledige overzicht van de hardware van jouw PC.
  3. Je geluidskaart vind je in het menu Besturing voor geluid, video en spelletjes. Je geluidskaart(en) wordt weergegeven met een luidsprekerpictogram.

In Apparaatbeheer vind je informatie over alle hardware die is aangesloten op je pc. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarover je meer wil weten en kies Eigenschappen voor verschillende gegevens en opties.

Om de stuurprogramma's van je apparaten te updaten moet je normaliter een installatiebestand downloaden. In dit bestand zit het nieuwste stuurprogramma of een programma waarmee verschillende extra aanpassingsopties voor je apparaat beheerd worden.

Als je deze optie gebruikt, kun je het beste naar de fabrikant van je apparaat geen voor meer instructies en hulp. Hieronder vind je een lijst met veelvoorkomende fabrikanten van geluidskaarten.

Fabrikanten geluidskaarten:

Als jouw fabrikant er niet tussen staat, ga dan zelf op zoek naar hun website.