• Er is geen video in het voorbeeldvenster van het programma.

• Video wordt vervormd weergegeven in het voorbeeldvenster van het programma.

• Programma start helemaal niet op, hetzelfde geldt voor afzonderlijke programmamodules.

Foutmeldingen zoals "Dit programma reageert niet", "Runtime fout" en dergelijke kunnen verschijnen na het opstarten.

• (Video Editor enkel) Toegevoegde overgangen ontbreken in de gemaakte video, hetzelfde geldt voor effecten.

Geëxporteerde video bevat uw ingevoerde video's en foto's, maar heeft geen overgangen die u hebt toegevoegd.

Meestal betekent één van die symptomen dat uw videokaart of de huidige stuurprogramma's de benodigde OpenGL-versie niet ondersteunen of er niet correct mee werken.

Toch kunt u onze software workaround proberen om deze problemen op te lossen. Open daarvoor het Movavi programmamenu Instellingen en kies Voorkeuren. Op het tabblad 'Algemeen' vink het vakje ‘Gebruik softwarematige OpenGL-implementatie’ aan en klik op OK.

MERK OP: deze software workaround kunt u rechtstreeks vanuit de instellingen van uw Movavi programma toepassen enkel vanaf de versies Movavi Video Converter 17, Movavi Video Editor 12, Movavi Screen Capture 8 en Movavi Video Suite 16.

Enkel als u een dergelijke optie in het menu Instellingen - Voorkeuren niet heeft, doet u dan de volgende:

• Controleert u allereerst of u een 32-bits of een 64-bits besturingssysteem hebt:
    Hoe erachter te komen welk besturingssysteem u hebt?
  • Downloadt u alstublieft het volgende bestand:
    - als u een 32-bits besturingssysteem hebt, volgt u deze link.
    - als u een 64-bits besturingssysteem hebt, volgt u deze link. Na het downloaden pak dit *.ZIP-archief uit:
    Hoe een ZIP-archief uit te pakken?
  • Gaat u naar de software installatiemap door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma te klikken en 'Open bestandslocatie' te selecteren.
  • Kopieert u het gedownloade bestand opensgl32.dll naar deze installatiemap.

Movavi software zou daarna correct moeten opstarten en u zou alle effecten ervan kunnen gebruiken.

Mocht dit niet helpen, probeert u dan de stuurprogramma's van uw videokaart bij te werken.