Eerst moet u de naam en de fabrikant van uw grafische kaart controleren.

Houdt u er rekening mee dat sommige laptops zoals Sony VAIO, Toshiba, Dell, HP, Alienware en enz., aangepaste stuurprogramma's kunnen hebben.

Daarom zou u misschien de website van de fabrikant willen controleren als de bron van de nieuwste stuurprogramma's die beschikbaar zijn.

Voor alle andere gevallen kunt u het videokaart model in Apparaatbeheer controleren.

Om het te openen, klikt u met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Apparaatbeheer in het contextmenu, anders gaat u naar Windows Configuratiescherm - Systeem en beveiliging - Systeem.

U kunt ook op de Windows + R-toets drukken en 'devmgmt.msc' intypen.

Klikt u daarna op de optie Apparaatbeheer aan de linkerkant van het venster.

De naam van uw grafische kaart vindt u onder de categorie Beeldschermadapters.

Zodra u de naam van uw grafische kaart kent, kunt u naar geschikte stuurprogramma's zoeken.

U kunt ze op de website van een fabrikant vinden:

Gebruikt u het zoekvak of selectietools om de nieuwste stuurprogramma's voor uw kaart te vinden.

Al deze fabrikanten bieden ook hulpprogramma's voor het automatisch detecteren en downloaden van stuurprogramma's.

Nadat u de nieuwste stuurprogramma's hebt gedownload en geïnstalleerd, moet u mogelijk uw pc opnieuw opstarten.

Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan de OpenGL-software-implementatie.