Om dit te doen, kunt u de tool Kopiëren en Plakken gebruiken.

Deze functie is vanaf Movavi Photo Editor 4 beschikbaar.

1) Klik op de knop Meer bovenaan en kies Plaats afbeelding.

2) Klik op de knop Kleef een afbeelding om een afbeelding van uw computer te plakken. Het Windows Explorer venster wordt geopend. Kies een afbeelding die u wilt plakken en klik op de knop Openen.

Nadat u het object hebt geplakt, verschijnen de beeldinstellingen in het rechterpaneel.

3) Pas het geplakte gebied aan.

In het rechterpaneel kunt u de omtrekbreedte en kleur instellen.

Als u een rechthoekig selectiekader kiest, kunt u de hoeken ervan afronden met de schuifregelaar Afgeronde hoeken.

4) (optioneel) Pas de schaduw aan.

In het rechterpaneel kunt u de schaduw inschakelen.

Pas de schaduwkleur en -hoek aan en stel de vervaging intensiteit in.

5) Selecteer en sleep het object naar een gewenste plek in de afbeelding. Trek aan de blauwe stippenom de grootte van het object te wijzigen.

Als u de geplakte afbeelding wilt verwijderen, klik op het blauwe kruisjeof druk op Delete op uw toetsenbord.

Als u slechts een deel van een andere afbeelding wilt invoegen, kunt u dit als volgt doen:

1) Open uw andere afbeelding. Klik op de knop Meer bovenaan en kies Plaats afbeelding.

2) Kies een selectiegereedschap.

Rechthoekig selectiekader. Gebruik dit hulpmiddel om een rechthoekig deel van een afbeelding te selecteren.

Polygonale lasso. Gebruik dit hulpmiddel om een object met rechte randen te selecteren door de omtrek ervan met lijnen te markeren.

Lasso. Gebruik dit hulpmiddel om een object te selecteren door de omtrek ervan vrij te volgen.

3) Selecteer een object dat u wilt kopiëren of knippen.

4) Kopieer en plak het geselecteerde deel van de afbeelding.

• Om het geselecteerde object te kopiëren, klik er met de rechtermuisknop op en kies Kopiëren of druk op Ctrl + C of Command + C (MacOS) op uw toetsenbord.
  • Om het geselecteerde object te knippen, klik er met de rechtermuisknop op en kies Knippen of druk op Ctrl + X of Command + X (MacOS) op uw toetsenbord.
  • Om het geselecteerde object te plakken, klik er met de rechtermuisknop op en kies Plakken of druk op Ctrl + V of Command + V (MacOS) op uw toetsenbord.

5) (optioneel) Pas de schaduw, rotatiehoek en andere parameters aan.