1) Bij het opnemen van een voiceover controleer welke microfoon u op dit moment gebruikt.

Soms kunt u meer dan één microfoon hebben, bijvoorbeeld wanneer u een ingebouwde en een externe microfoon hebt, of een microfoon die in uw webcam is ingesloten en een professionele microfoon.

Voordat u de opname begint, klik op het vervolgkeuzemenu naast 'Microfoon' en selecteer het apparaat dat u nu wilt gebruiken.

2) Houd er rekening mee dat als u tegelijkertijd via luidsprekers en microfoon opneemt en uw microfoon geen ingebouwd echo-opheffingsfilter bevat, wordt het geluid van de luidsprekers gedupliceerd in de opname.

Dit gebeurt omdat de microfoon het geluid twee keer heeft opgenomen.

In dergelijke gevallen kunt u een microfoon met de akoestische echo-onderdrukking gebruiken of een plug-in hoofdtelefoon.

3) Als u Windows OS gebruikt, kunt u ook de optie "Naar dit apparaat luisteren" uitschakelen. U doet dit als volgt:

• Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de rechterbenedenhoek van uw bureaublad en selecteer Opnameapparaten;

• Selecteer vervolgens uw huidige apparaat, klik met de rechtermuisknop erop en selecteer Eigenschappen;

• Ga naar het tabblad Luister en vink het vakje "Naar dit apparaat luisteren" uit.

4) Probeer andere audio instellingen te gebruiken.

Open Instellingen -> Voorkeuren -> het tabblad Video en selecteer de hoogst beschikbare kwaliteit uit de Audio-kwaliteit lijst. Druk op OK om wijzigingen op te slaan.

Neem een voorbeeldvideo op en controleer de geluidskwaliteit in het voorbeeldvenster van Screen Capture.

Merk op: in Windows OS zou u ook de corresponderende audiokwaliteit in het opnameapparaat eigenschappen in het menu Geavanceerd moeten aanpassen.

5) Als u Windows OS gebruikt en het probleem blijft bestaan, probeer uw geluidsdrivers bij te werken.

6) Controleer of het volume van uw systeemgeluid maximaal is.

Controleer ook de geluidsinstellingen van het programma.

Mocht het probleem niet over zijn, neem dan contact met ons op voor verdere stappen om het op te lossen.